De school kan een belangrijke bijdrage leveren aan het uitstellen van de leeftijd waarop leerlingen beginnen met het drinken van alcohol. Veel scholen in de regio doen dit bijvoorbeeld met ouderavonden, trainingen voor docenten en lessen aan leerlingen.

De Gezonde School

De Gezonde School-aanpak kan jouw school op weg helpen bij het stimuleren van een gezonde leefstijl. Hierbij kun je kiezen uit verschillende thema’s, waaronder alcohol, roken, drugs en gamen. Scholen kunnen de volgende ondersteuning krijgen:

  • De GGD biedt gratis docententrainingen Helder op school. Dit (les)programma kunnen docenten vervolgens zelf in de klas inzetten. Heb je interesse? Neem dan contact op via m.hensen@ggdgv.nl
  • Jellinek Preventie kan gratis een ouderavond op jouw school verzorgen, digitaal of op locatie. Neem hiervoor contact op met Jellinek Preventie.
  • Het docententeam kan door Jellinek worden getraind in ‘signaleren en bespreekbaar maken’. Neem hiervoor contact op met Jellinek Preventie.

Wil je meer weten? Of wil je iemand die met je meedenkt? Neem contact op met de Gezonde School Adviseur van de GGD. Goed om te weten: jaarlijks kun je extra (financiële) ondersteuning aanvragen om te werken aan Gezonde School.

Hier fix je NIX- materiaal aanvragen

Scholen kunnen allerlei gratis Hier fix je NIX materiaal downloaden of bestellen. Ook zijn er teksten en afbeeldingen die je kunt gebruiken om ouders te informeren via de schoolnieuwsbrief en/of website.

Ouders en opvoeders kunnen soms wel wat extra steun gebruiken om een heldere grens voor hun kinderen te stellen. Daar is het Hier fix je NIX-ouderpakket voor bestemd. Exemplaren om uit de delen aan ouders zijn voor scholen gratis te bestellen.

Regionale webinars

Jellinek en de GGD organiseren regelmatig webinars met interactief theater voor ouders.

De volgende webinar ‘Ouders van NIX’ staat gepland op 29 mei 2024 om 20.00 uur. Maak deze webinar bekend bij de ouders van jullie leerlingen. Ouders kunnen zich hier aanmelden.

Meer informatie

footer