De meeste ouders willen niet dat hun kind onder de 18 alcohol drinkt. Maar welke invloed heb je als ouder? Vaak meer dan je denkt. Het blijkt dat jongeren op latere leeftijd gaan drinken wanneer ouders hierover afspraken met ze maken. Welke afspraken kun je maken? Helpt het om zelf het goede voorbeeld te geven? En wat doe je als blijkt dat je kind stiekem toch heeft gedronken?

De websites NIX18 en Helderopvoeden geven praktische tips. Of kijk op de website van Jellinek.

Nieuwsgierig hoe andere ouders in Gooi en Vechtstreek over alcohol en opvoeding denken? Lees hier de resultaten van het ouderonderzoek opvoeding en alcohol.

Ouderavonden

Hoe ga je als ouder in gesprek met je kind over alcohol, roken, blowen of lachgas? Helpt het om grenzen te stellen of wordt het daardoor alleen maar spannender? En wat doe je als blijkt dat je kind al regelmatig drinkt? Helpt verbieden dan nog? Deze vragen en meer komen aan bod tijdens de online ouderavonden van Jellinek en de GGD.

Aanmelden ouderavond ‘Ouders van NIX’ op 29 mei om 20:00 uur.

Je kunt ook een ouderavond aanvragen voor op de school van jouw kind. Neem hiervoor contact op met de ouderraad van de school.

Ouderpakket van NIX

Als ouder heb je invloed op het (toekomstige) drink- en rookgedrag van je kind. Dit pakket kan je helpen om dit op een speelse manier bespreekbaar te maken. Het is ook een mooi moment om hier afspraken over te maken.

Benieuwd? Bestel dan gratis een Ouderpakket van NIX (brievenbuspakket). Hierin vind je een set praatkaarten voor ouder en kind, verschillende brochures met informatie over alcohol, roken en opvoeding, en twee magazines.

Persoonlijk advies, tips en ondersteuning in Gooi en Vechtstreek

  • Vragen over opvoeding contact op met  Team Jeugd en gezin: jeugd@ggdgv.nl of 035-6926350
  • Vragen over middelengebruik contact op met Jellinek Preventie: (088) 505 12 20
footer