De meeste ouders willen niet dat hun kind onder de 18 alcohol drinkt. Maar welke invloed heb je als ouder? Vaak meer dan je denkt. Het blijkt dat jongeren op latere leeftijd gaan drinken wanneer ouders hierover afspraken met ze maken. Welke afspraken kun je maken? Helpt het om zelf het goede voorbeeld te geven? En wat doe je als blijkt dat je kind stiekem toch heeft gedronken?

De websites NIX18 en Helderopvoeden geven praktische tips. Of kijk op de website van Jellinek.

Nieuwsgierig hoe andere ouders in Gooi en Vechtstreek over alcohol en opvoeding denken? Lees hier de resultaten van het ouderonderzoek opvoeding en alcohol.

Ouderavonden

Hoe ga je als ouder in gesprek met je kind over alcohol, roken, blowen of lachgas? Helpt het om grenzen te stellen of wordt het daardoor alleen maar spannender? En wat doe je als blijkt dat je kind al regelmatig drinkt? Helpt verbieden dan nog? Deze vragen en meer komen aan bod tijdens de online ouderavonden van Jellinek en de GGD.

Hier fix je NIX-thuispakket

Geeft je kind binnenkort thuis een feestje? Bestel dan een Hier fix je NIX thuispakket, met ludieke materialen zoals een deurhanger, onderzetters en een wc-sticker. In het pakket vind je ook een magazine met het NIX18 spel. Dit zijn kaartjes om het gesprek met je kind aan te gaan.

Persoonlijk advies, tips en ondersteuning in Gooi en Vechtstreek

  • Vragen over opvoeding contact op met Jeugd en gezin: info@jggv.nl of 035-6926350
  • Vragen over middelengebruik contact op met Jellinek Preventie: (088) 505 12 20
footer