Hierfixjenix

5 tips om IkPas door te komen

Publicatiedatum: 12 januari 2022

Meedoen aan IkPas klinkt misschien makkelijk, maar er zijn altijd een paar moeilijke periodes. Helemaal nu de temperaturen steeds lager worden klinkt een glas rode wijn aantrekkelijk. Er is dus nog een lange weg te gaan, maar met deze 5 tips proberen wij jou door die donkere januaridagen heen te krijgen.

1. Zoek een buddy

Probeer het niet helemaal alleen te doen. Een vriend(in), een partner, familielid of huisgenoot: samen aan het water is al een stuk minder saai dan in je eentje.

2. Blijf bezig

Het zal je verbazen hoeveel vrije tijd je hebt als je op zaterdag en zondag geen kater hebt en de hele dag in bed ligt. Dus gebruik die extra uren: zoek een nieuwe hobby, bak een taart, mediteer.

3. Trakteer jezelf

Nee, niet met af en toe een slokje. Waarschijnlijk heb je wat geld over in deze alcoholvrije periode, dus doe er wat leuks mee. Ga een middagje shoppen, een avondje naar de bioscoop of laat je verwennen in de sauna.

4. Vertel het rond

Nee, je hoeft het niet elke dag van de daken te schreeuwen. En praat de mensen in je omgeving ook geen schuldgevoel aan voor het drinken van alcohol. Probeer gewoon zoveel mogelijk verschillende mensen te vertellen dat je aan IkPas meedoet. Des te groter de kans dat je het volhoudt.

5. Gezonde snacks

Waarschijnlijk zal je het alcohol verlies proberen op te vullen door meer te eten. Natuurlijk wil je niet dat één goed voornemen leidt tot het breken van een ander goed voornemen: gezond eten. Zorg dus voor voldoende gezonde snacks in huis.

Meer nieuws

Al het nieuws